VARAŽDIN STUDENT DORMITORY

New student dormitory is high structure that cascadly grows from the level from existing dormitory’s attica, from east towards northeast.

The functionality of the roof terraces has drastically changed by swapping the position of these exterior areas within the building itself. In other words, the vast opened terraces now complement each floor by actually becoming an expansion of the interior communication and common spaces. Now even the interaction between several floors is possible and that creates new possibilities for the design.

The building has cellar, 5 upper floors and common ground floor, garage is placed in cellar, while ground floor is planned for most of the public dormitory spaces and administration.  

Common areas on the floors (dining rooms, kitchens, classrooms and roof terraces) are attached to the corridor – a street -  where student interaction is provided.