KUPALIŠNI KOMPLEKS VIJUŠ

Bazenski kompleks smješten je neposredno uz savsku šetnicu, u sklopu sportsko – rekreacijske zone. Analizirajući situaciju, kompleks se zatvara prema sjeveru kao utvrda te se referira na povijesno naslijeđe gradskih tvrđava. Tako se kuća zatvara prema postojećoj sportskoj dvorani i stadionu, a otvara prema Savi. Formiranjem malog ozelenjenog trga na zapadu naznačen je ulazak u bazenski kompleks. Korpus zapadnog pročelja u prizemlju je potpuno ostakljen, puštajući prostor trga da slobodno prodre u recepcijsku zonu kompleksa. Južna strana je potpuno ostakljena, kao i ona istočna prema otvorenom bazenu. Tom gestom ostvarena je potpuna povezanost s okolišem, prirodom, nasipom i rijekom. Kompleks bazena Vijuš se sastoji od dva dijela: zatvorenih i otvorenih bazena. Oni su funkcionalno odvojeni, a oblikovno spojeni, odnosno povezani kontinuitetom svlačionica u prizemlju te tribina i bara na katu. Zatvoreni bazeni su organizirani na 3 etaže: podrum, prizemlje i kat. U podrumu se nalaze tehnika bazena i strojarstvo. U prizemlju su smješteni ulazni prostor s trgovinom, uprava, servisni prostori bazena (garderobe i svlačionice sa sanitarnim propusnicima, sanitarije, spremišta i stubišta) i bazen za natjecanje dimenzija 33x25 m. Na katu su bazen za rasplivavanje dimenzija 25x12.5 m,prostor za djecu s bazenom, cafe bar s bikini barom, mala dvorana, sauna i solarij, teretana te prateće terase i otvoreni prostor za smještaj komora za kondicioniranje zraka. S kata se pristupa na manje tribine koje su smještene uzduž duže strane bazena za natjecanje i veće tribine koje visinski spajaju bazen za natjecanje u prizemlju i mali bazen za rasplivavanje.